Touchpoint Logo dark grey

Интервю с Виктор Тинев

В последните седмици всеки петък ви показвахме отделните парченца от пъзела, наречен TouchTeam. Този петък ще ви представим този, който реди пъзела. Основателят и управител на компанията – Виктор Тинев.
Той е човекът, който всекидневно вдъхновява с нови идеи и зарежда позитивно нашия екип. Енергията, която витае в офиса, носи неговата силна емоционалност, свежо чувство за хумор, отношение към детайлите и ненатрапчив перфекционизъм.

Представи се с няколко думи.

Казвам се Виктор Тинев и управлявам TouchPoint – една успешна IT компания с позитивен дух и непрестанно развитие. Държа на думата си и точните взаимоотношения. Смятам, че съм открит и прям човек.

Като малък исках да стана…

Не помня. Може би съм променял желанията си често. Когато станах по-осъзнат, но все още дете, силно се повлиях от личния пример на баща ми, който успешно се разви в частния сектор и управляваше собствен бизнес. Стартирах като обикновен служител, от най-ниско стъпало в корпоративния свят, но мечтата за собствена бизнес инициатива и натрупания опит ме отведоха тук, където съм сега.

А сега съм…

Собственик и управител на TouchPoint, съсобственик в още няколко компании с различни сфери на дейност. Част от тях – доста далеч от информационните технологии. Опитвам се да реализирам добрите идеи в успешен и печеливш бизнес. И да не спирам до тук.

Пътят към създаването на успешен IT бизнес е обвързан с много труд, последователност и препятствия. Кое беше най-голямото предизвикателство при създаването на TouchPoint?

Определено началото и спечелването на първите клиенти беше най-трудно. Тогава, когато имах знания, умения и силна мотивация, но нямахме портфолио като компания. Изведнъж излязох от лъскавия корпоративен свят, където визитката с лого на известна и голяма фирма отваря врати. Трябваше да се боря за всеки клиент само с името си, да спечеля доверие и да го опазвам всеки ден. Разбира се, направих и много грешки по пътя си, но грешките са, за да ни научат. Те са полезни.

Каква е твоята тайна за спечелването на нов клиент?А как се задържа един клиент на компанията в продължение на години? Част от клиентите на Тъчпойнт работят с вас вече повече от 10 години?

Горд съм, че първият клиент на TouchPoint е наш клиент и до днес. Прекрасно е да се развиваш и да растеш заедно с клиентите си, да наблюдаваш отблизо техните успехи, да подаваш ръка в трудни моменти. Всеки спечелен клиент е спечелена битка. Вярвам, че личното отношение, бързата реакция и стремежът към перфекционизъм са това, което ни отличава от конкурентите.

Как се създава и мотивира един добър екип?

На първо място, важен е правилният подбор. Коректното, човешко отношение към всеки, позитивната работна среда… Опитвам се давам криле на служителите да постигат повече, всеки ден, да се развиват с всеки нов проект. Мотивирам ги да бъдат инициативни. Дори да сгрешат, вярвам, че е по-добре да са опитали.

За да е успешно едно партньорство, е необходимо ….. ?

Правилният партньор и … време! За да имаме партньорство, трябва да имаме обща цел. Опознаване на силните и слабите страни на партньора и насочването им в посока постигане на общата цел прави партньорството успешно. Компромиси, разбира се, също трябва да има. Ако всичко това устои и във времето – значи сме постигнали почти невъзможното.

В каква мерна единица измерваш успеха?

Бизнес успеха измервам като съотнеса удовлетворението на клиентите към печалбата за фирмата. Ако балансът при задоволство за всяка страна не е спазен, значи нямаме успех. Паричните потоци са важни, но устойчивост се постига с добро име и доказана във времето почтеност.

Личният успех е лесен за измерване – щастливо и здраво семейство, верни приятели, малко свободно време и известна доза финансова стабилност.

Какво обичаш да правиш в свободното си време?

Моята страст е тенисът. Запален съм и по ветроходството. Много важен за мен е балансът личен – професионален живот в съчетание с достатъчно време за спорт. На върха на стълбичката с приоритети обаче стои семейството ми. Най-добре прекараното свободното време винаги е със съпругата ми и децата.

С какво да Ви помогнем?

споделете вашата идея и ние ще се свържем с вас

  Открий ни в София!във Варна!в Лондон!

  бул. Черни връх 57, Energy Tower,
  етаж 7, 1407, гр. София

  ул. Дружба 24, офис 4
  9000 гр. Варна

  Flat 12, Woodland court, 12 Penn hill avenue, Poole, BH14 9LZ