Touchpoint Logo dark grey

Интервю с Виктор Тинев

В последните седмици всеки петък ви показвахме отделните парченца от пъзела, наречен TouchTeam. Този петък ще ви представим този, който реди пъзела. Основателят и управител на компанията – Виктор Тинев.
Той е човекът, който всекидневно вдъхновява с нови идеи и зарежда позитивно нашия екип. Енергията, която витае в офиса, носи неговата силна емоционалност, свежо чувство за хумор, отношение към детайлите и ненатрапчив перфекционизъм.

Представи се с няколко думи.

Казвам се Виктор Тинев и управлявам TouchPoint – една успешна IT компания с позитивен дух и непрестанно развитие. Държа на думата си и точните взаимоотношения. Смятам, че съм открит и прям човек.

Като малък исках да стана…

Не помня. Може би съм променял желанията си често. Когато станах по-осъзнат, но все още дете, силно се повлиях от личния пример на баща ми, който успешно се разви в частния сектор и управляваше собствен бизнес. Стартирах като обикновен служител, от най-ниско стъпало в корпоративния свят, но мечтата за собствена бизнес инициатива и натрупания опит ме отведоха тук, където съм сега.

А сега съм…

Собственик и управител на TouchPoint, съсобственик в още няколко компании с различни сфери на дейност. Част от тях – доста далеч от информационните технологии. Опитвам се да реализирам добрите идеи в успешен и печеливш бизнес. И да не спирам до тук.

Пътят към създаването на успешен IT бизнес е обвързан с много труд, последователност и препятствия. Кое беше най-голямото предизвикателство при създаването на TouchPoint?

Определено началото и спечелването на първите клиенти беше най-трудно. Тогава, когато имах знания, умения и силна мотивация, но нямахме портфолио като компания. Изведнъж излязох от лъскавия корпоративен свят, където визитката с лого на известна и голяма фирма отваря врати. Трябваше да се боря за всеки клиент само с името си, да спечеля доверие и да го опазвам всеки ден. Разбира се, направих и много грешки по пътя си, но грешките са, за да ни научат. Те са полезни.

Каква е твоята тайна за спечелването на нов клиент?А как се задържа един клиент на компанията в продължение на години? Част от клиентите на Тъчпойнт работят с вас вече повече от 10 години?

Горд съм, че първият клиент на TouchPoint е наш клиент и до днес. Прекрасно е да се развиваш и да растеш заедно с клиентите си, да наблюдаваш отблизо техните успехи, да подаваш ръка в трудни моменти. Всеки спечелен клиент е спечелена битка. Вярвам, че личното отношение, бързата реакция и стремежът към перфекционизъм са това, което ни отличава от конкурентите.

Как се създава и мотивира един добър екип?

На първо място, важен е правилният подбор. Коректното, човешко отношение към всеки, позитивната работна среда… Опитвам се давам криле на служителите да постигат повече, всеки ден, да се развиват с всеки нов проект. Мотивирам ги да бъдат инициативни. Дори да сгрешат, вярвам, че е по-добре да са опитали.

За да е успешно едно партньорство, е необходимо ….. ?

Правилният партньор и … време! За да имаме партньорство, трябва да имаме обща цел. Опознаване на силните и слабите страни на партньора и насочването им в посока постигане на общата цел прави партньорството успешно. Компромиси, разбира се, също трябва да има. Ако всичко това устои и във времето – значи сме постигнали почти невъзможното.

В каква мерна единица измерваш успеха?

Бизнес успеха измервам като съотнеса удовлетворението на клиентите към печалбата за фирмата. Ако балансът при задоволство за всяка страна не е спазен, значи нямаме успех. Паричните потоци са важни, но устойчивост се постига с добро име и доказана във времето почтеност.

Личният успех е лесен за измерване – щастливо и здраво семейство, верни приятели, малко свободно време и известна доза финансова стабилност.

Какво обичаш да правиш в свободното си време?

Моята страст е тенисът. Запален съм и по ветроходството. Много важен за мен е балансът личен – професионален живот в съчетание с достатъчно време за спорт. На върха на стълбичката с приоритети обаче стои семейството ми. Най-добре прекараното свободното време винаги е със съпругата ми и децата.

С какво да Ви помогнем?

споделете вашата идея и ние ще се свържем с вас

  Открий ни в София!във Варна!в Лондон!

  бул. Черни връх 57, Energy Tower,
  етаж 7, 1407, гр. София

  ул. Прилеп 173, Бизнес център BeeGarden,
  офис 20, 9000, гр. Варна

  Flat 12, Woodland court, 12 Penn hill avenue, Poole, BH14 9LZ