Проектиране и изграждане

Не всяка къща е дом, но всяка къща може да бъде умна къща.

Вие превърнете къщата си в ДОМ, ние ще я направим УМНА.

ПРОЕКТИРАНЕ И ИЗГРАЖДАНЕ НА УМНА КЪЩА/ УМЕН ОФИС

Мислите да започнете да изграждате нов дом или да преминавате през цялостно обновяване на сегашното Ви жилище?

Това е перфектната възможност за Вас да положите фундаментите не само на мечтаната къща, а и на Вашия Интелигентен Дом.

mobile.webp
mobile.webp

TouchPoint предлага достъпни решения за внедряване на интелигента система за управление на електронните устройства, електрическите уреди и осветлението в дома. Вече имаме възможност да контролираме и управляваме чрез смартфон или таблет:

 • осветлението в дома (централно вкл., изкл., димиране, промяна на цветовете при различни сцени, вкл. в басейн, сауна и баня);
 • щори, врати, капандури (централно заключване и осигуряване на обекта);
 • вентилация, отопление, охлаждане;
 • видео и музикално присъствие;
 • охранителна система;
 • видеонаблюдение;
 • гаражни врати, бариери и др.
 • Днес е немислимо да се изгради сграда без тя да бъде ориентирана към бъдещето система за автоматизация и управление. Иновативните технологии позволяват работа в мрежа, дистанционно управление и програмиране на всички функции в дома. Надграждайки Домашната Автоматизация с логически функции, къщата се превръща в Интелигентен дом.

  Едно от най-големите предимства на изграждането на система за контрол умен дом, е възможността за изготвяне на определени сценарии: Сценарий Добро утро (аларма за събуждане, вдигане на щорите, включване на отопление/ охлаждане и т.н.), Сценарий Празна къща (изключване на осветление, отопление, електрически уреди, активиране на аларма), Сценарий Вечер, Сценарий Лека Нощ, Сценарий Симулиране на присъствие (в случай на дълго отсъствие от дома, с цел защита от кражби).
 •  

  Домашната автоматизация е съвкупност от определен клас устройства и сензори, които могат да бъдат контролирани от потребителя чрез мобилно приложение: например умни или димируеми крушки, интелигентен термостат за управление на температурата или дори умна кафе машина. Тези устройства обикновено се управляват с приложение от съответния  производител, контролират се само техните конкретни устройства и е трудно, дори невъзможно да се интегрират с други продукти. Можете дори да използвате гласови команди през Google Home или Amazon Alexa, за да изпълнявате основни задачи, но липсва обща платформа за управление.

Интелигентният дом е платформа, която позволява да се стартират автоматизирани действия, които са предварително дефинирани и настроени от потребителя за определени събития. Идеята зад това е, че определени неща, които правите непрекъснато –  рутинно, могат да бъдат автоматизирани, да се следят параметри и събития и така да се постигне цялостен контрол върху всички технологични еко системи в дома.

Някои потребители могат да използват 10 различни приложения, с които да контролират 20 различни устройства в дома си. Това е удобно, лесно и достъпно решение за базови и не толкова сложни системи, но когато става въпрос за комплексни решения, не е най-подходящата стратегия. В този случай е необходима централизирана платформа, която да се грижи за общо управление на всички процеси, да следи тяхното състояние, а от друга страна да предостави единен интерфейс за контрол. Едно приложение, в което да са включени всички уреди, системи и под-системи.

С отваряне на едно приложение имате целия си дом точно там: осветление, отопление, климатизация, всички щори и портални врати, вашата сигурност, камерите за видеонаблюдение, всички телевизори, музиката и озвучаването и много други. В едно единствено приложение!

Този подход позволява на различните устройства и екосистеми да си говорят помежду си, да използват информацията едни от други, за да се отговори по-добре на най-сложните сценарии за взаимодействие, и то много по-адекватно отколкото всеки отделен набор от устройства може самостоятелно.

Като например Control4 и KNX  – световни, доказани стандарти за изграждане на сложни, комплексни системи за Интелигентен дом – интегрирана комплексна система от технологични елементи, които преследват три основни цели:

 • подобряване на качеството на живот;
 • повишаване безопасността и сигурността;
 • ефективно използване на енергията.

Всички функции могат да се управляват чрез използване на един интерфейс с прости и интуитивни жестове.

С интелигентно взаимодействие между отделните системи, те се приспособяват към Вашите нужди и улесняват ежедневието Ви. Интелигентният дом може да се контролира и персонализира отдалечено, чрез мобилно приложение на смарт-телефон или таблет.

ПРОЕКТИРАНЕ

Процесът на проектиране на системи за Умен Дом и Домашна автоматизация е основата за изграждането на интегрирана платформа за управление на процесите и системите в съвременното жилище. Нашата цел е да ви предложим цялостен проект – от първоначалната идея до последния техничски детайл.

ПРОЕКТАНТСКИ НАДЗОР

Неразделна част от процеса на изпълнение на проекта за Smart Home е професионалното проследяване, изграждането на сигналната и комуникационна инфраструктура, която е гръбнакът на системата.

ИЗГРАЖДАНЕ

Правилното конфигуриране и параметризиране на управляващите елементи на Домашната автоматизация са необходими за отличното функциониране на системата и дългосрочната ѝ работа. При изграждането на системите се ръководим от най-новите тенденции и технологии,като използваме иновативни продукти и системни компоненти.

Интелигентният дом и домашната автоматизация

променят начина на живот в днешния свят и стават все по-популярни, и по-достъпни. Ние от TouchPoint вярваме, че можем да ви помогнем в правилния избор.

Заедно с вас да извървим пътя към мечтания дом, който работи за вас, и ще ви помогнем да направите ежедневието си по-спокойно, по-сигурно и по-комфортно.

Ние предлагаме и интеграция на системата за умна къща със системата за видеонаблюдение, с което по всяко време може да наблюдавате какво се случва в или около дома ви директно от вашия смартфон или таблет.
 
Всичко това вече не е проекция на бъдещето, а част от настоящето.
 

Ако имате въпроси или нужда от консултация за вашия бъдещ дом, моля не се колебайте и ни потърсете!

Често задавани въпроси

Терминът „Smart Home” или „умен дом“ се отнася до обикновения дом, в който уредите, осветлението и електронните устройства са свързани с интернет, за да може да бъдат управлявани дистанционно. По този начин собственикът на жилището може да се възползва от удобството да борави с електроуредите от работа или дори, докато се намира в друг град или държава. Устройствата, които могат да бъдат свързани, са осветление, системи за сигурност, камери, черна и бяла техника, и др.

На първо място – получавате сигурност, спокойствие и по-голям контрол над случващото се във Вашия дом. На второ място – комфорт и удобство – няма да се чудите дали сте изключили някой уред преди да излезете навън.

Да, домашната автоматизация повишава стойността на Вашия дом. В наши дни всеки иска да си набави колкото се може по-голям комфорт и да се наслаждава на съвременните технологии. Когато една къща има внедрена интелигентна система, това повишава пазарната цена, която собственикът може да получи за нея.

Когато става въпрос за сигурност, най-подходящото време е сега – нищо не може да се сравни със спокойствието, което ще си осигурите с „интелигентния дом“. В техническо отношение подходящ момент е при закупуване на ново жилище или при ремонт на настоящото.

Технологията за интелигентен дом е много добър вариант и за бизнеса. Редица интелигентни устройства могат да бъдат внедрени в конферентни зали, смарт телевизори, видеонаблюдение, осветление, система за сигурност и др.

С какво да Ви помогнем?

споделете вашата идея и ние ще се свържем с вас

  Открий ни в София!във Варна!в Лондон!

  бул. Черни връх 57, Energy Tower,
  етаж 7, 1407, гр. София

  ул. Прилеп 173, Бизнес център BeeGarden,
  офис 20, 9000, гр. Варна

  Flat 12, Woodland court, 12 Penn hill avenue, Poole, BH14 9LZ