Touchpoint Logo dark grey

Проектиране и изграждане

Не всяка къща е дом, но всяка къща може да бъде умна къща.

Вие превърнете къщата си в ДОМ, ние ще я направим УМНА.

ПРОЕКТИРАНЕ И ИЗГРАЖДАНЕ НА УМНА КЪЩА/ УМЕН ОФИС

Мислите да започнете да изграждате нов дом или да преминавате през цялостно обновяване на сегашното Ви жилище?

Това е перфектната възможност за Вас да положите фундаментите не само на мечтаната къща, а и на Вашия Интелигентен Дом.

mobile.webp
mobile.webp

TouchPoint предлага достъпни решения за внедряване на интелигента система за управление на електронните устройства, електрическите уреди и осветлението в дома. Вече имаме възможност да контролираме и управляваме чрез смартфон или таблет:

 • осветлението в дома (централно вкл., изкл., димиране, промяна на цветовете при различни сцени, вкл. в басейн, сауна и баня);
 • щори, врати, капандури (централно заключване и осигуряване на обекта);
 • вентилация, отопление, охлаждане;
 • видео и музикално присъствие;
 • охранителна система;
 • видеонаблюдение;
 • гаражни врати, бариери и др.
 • Днес е немислимо да се изгради сграда без тя да бъде ориентирана към бъдещето система за автоматизация и управление. Иновативните технологии позволяват работа в мрежа, дистанционно управление и програмиране на всички функции в дома. Надграждайки Домашната Автоматизация с логически функции, къщата се превръща в Интелигентен дом.

  Едно от най-големите предимства на изграждането на система за контрол умен дом, е възможността за изготвяне на определени сценарии: Сценарий Добро утро (аларма за събуждане, вдигане на щорите, включване на отопление/ охлаждане и т.н.), Сценарий Празна къща (изключване на осветление, отопление, електрически уреди, активиране на аларма), Сценарий Вечер, Сценарий Лека Нощ, Сценарий Симулиране на присъствие (в случай на дълго отсъствие от дома, с цел защита от кражби).
 •  

  Домашната автоматизация е съвкупност от определен клас устройства и сензори, които могат да бъдат контролирани от потребителя чрез мобилно приложение: например умни или димируеми крушки, интелигентен термостат за управление на температурата или дори умна кафе машина. Тези устройства обикновено се управляват с приложение от съответния  производител, контролират се само техните конкретни устройства и е трудно, дори невъзможно да се интегрират с други продукти. Можете дори да използвате гласови команди през Google Home или Amazon Alexa, за да изпълнявате основни задачи, но липсва обща платформа за управление.

Интелигентният дом е платформа, която позволява да се стартират автоматизирани действия, които са предварително дефинирани и настроени от потребителя за определени събития. Идеята зад това е, че определени неща, които правите непрекъснато –  рутинно, могат да бъдат автоматизирани, да се следят параметри и събития и така да се постигне цялостен контрол върху всички технологични еко системи в дома.

Някои потребители могат да използват 10 различни приложения, с които да контролират 20 различни устройства в дома си. Това е удобно, лесно и достъпно решение за базови и не толкова сложни системи, но когато става въпрос за комплексни решения, не е най-подходящата стратегия. В този случай е необходима централизирана платформа, която да се грижи за общо управление на всички процеси, да следи тяхното състояние, а от друга страна да предостави единен интерфейс за контрол. Едно приложение, в което да са включени всички уреди, системи и под-системи.

С отваряне на едно приложение имате целия си дом точно там: осветление, отопление, климатизация, всички щори и портални врати, вашата сигурност, камерите за видеонаблюдение, всички телевизори, музиката и озвучаването и много други. В едно единствено приложение!

Този подход позволява на различните устройства и екосистеми да си говорят помежду си, да използват информацията едни от други, за да се отговори по-добре на най-сложните сценарии за взаимодействие, и то много по-адекватно отколкото всеки отделен набор от устройства може самостоятелно.

Като например Control4 и KNX  – световни, доказани стандарти за изграждане на сложни, комплексни системи за Интелигентен дом – интегрирана комплексна система от технологични елементи, които преследват три основни цели:

 • подобряване на качеството на живот;
 • повишаване безопасността и сигурността;
 • ефективно използване на енергията.

Всички функции могат да се управляват чрез използване на един интерфейс с прости и интуитивни жестове.

С интелигентно взаимодействие между отделните системи, те се приспособяват към Вашите нужди и улесняват ежедневието Ви. Интелигентният дом може да се контролира и персонализира отдалечено, чрез мобилно приложение на смарт-телефон или таблет.

ПРОЕКТИРАНЕ

Процесът на проектиране на системи за Умен Дом и Домашна автоматизация е основата за изграждането на интегрирана платформа за управление на процесите и системите в съвременното жилище. Нашата цел е да ви предложим цялостен проект – от първоначалната идея до последния техничски детайл.

ПРОЕКТАНТСКИ НАДЗОР

Неразделна част от процеса на изпълнение на проекта за Smart Home е професионалното проследяване, изграждането на сигналната и комуникационна инфраструктура, която е гръбнакът на системата.

ИЗГРАЖДАНЕ

Правилното конфигуриране и параметризиране на управляващите елементи на Домашната автоматизация са необходими за отличното функциониране на системата и дългосрочната ѝ работа. При изграждането на системите се ръководим от най-новите тенденции и технологии,като използваме иновативни продукти и системни компоненти.

71 ntm fgl termostato closeup 3001

Интелигентният дом и домашната автоматизация

променят начина на живот в днешния свят и стават все по-популярни, и по-достъпни. Ние от TouchPoint вярваме, че можем да ви помогнем в правилния избор.

Заедно с вас да извървим пътя към мечтания дом, който работи за вас, и ще ви помогнем да направите ежедневието си по-спокойно, по-сигурно и по-комфортно.

Ние предлагаме и интеграция на системата за умна къща със системата за видеонаблюдение, с което по всяко време може да наблюдавате какво се случва в или около дома ви директно от вашия смартфон или таблет.
 
Всичко това вече не е проекция на бъдещето, а част от настоящето.
 

Ако имате въпроси или нужда от консултация за вашия бъдещ дом, моля не се колебайте и ни потърсете!

Често задавани въпроси

Терминът „Smart Home” или „умен дом“ се отнася до обикновения дом, в който уредите, осветлението и електронните устройства са свързани с интернет, за да може да бъдат управлявани дистанционно. По този начин собственикът на жилището може да се възползва от удобството да борави с електроуредите от работа или дори, докато се намира в друг град или държава. Устройствата, които могат да бъдат свързани, са осветление, системи за сигурност, камери, черна и бяла техника, и др.

На първо място – получавате сигурност, спокойствие и по-голям контрол над случващото се във Вашия дом. На второ място – комфорт и удобство – няма да се чудите дали сте изключили някой уред преди да излезете навън.

Да, домашната автоматизация повишава стойността на Вашия дом. В наши дни всеки иска да си набави колкото се може по-голям комфорт и да се наслаждава на съвременните технологии. Когато една къща има внедрена интелигентна система, това повишава пазарната цена, която собственикът може да получи за нея.

Когато става въпрос за сигурност, най-подходящото време е сега – нищо не може да се сравни със спокойствието, което ще си осигурите с „интелигентния дом“. В техническо отношение подходящ момент е при закупуване на ново жилище или при ремонт на настоящото.

Технологията за интелигентен дом е много добър вариант и за бизнеса. Редица интелигентни устройства могат да бъдат внедрени в конферентни зали, смарт телевизори, видеонаблюдение, осветление, система за сигурност и др.

С какво да Ви помогнем?

споделете вашата идея и ние ще се свържем с вас

  Открий ни в София!във Варна!в Лондон!

  бул. Черни връх 57, Energy Tower,
  етаж 7, 1407, гр. София

  ул. Дружба 24, офис 4
  9000 гр. Варна

  Flat 12, Woodland court, 12 Penn hill avenue, Poole, BH14 9LZ