Изграждане на мрежи

Независимо дали се налага да създадете една изцяло нова инфраструктура, да замените някоя остаряваща мрежа или да разширите нейния капацитет, можете да разчитате на Тъчпойнт във всяко направление!

За изграждането на една компютърна мрежа се изисква хардуер и софтуер. Най-основната форма на мрежа включва свързването на поредица от компютри помежду си или с по-мощен компютър (наричан сървър) на къси разстояния, например, един-единствен офис или група от офиси в същата сграда. Това е известно като Local Area Network или LAN. Хардуерът на мрежа (състояща се от мрежови адаптери, кабели, концентратори или комутатори и маршрутизатори) предвижда физическите връзки между компютрите. Network софтуерът осигурява интелигентността на комуникация, която позволява на вашите десктоп приложения, като например текстообработващите файлове и електронни таблици да бъдат видими от другите потребители в мрежата и да бъдат достъпни като споделени ресурси.

При разрастване на бизнеса вашите служители имат все по-належаща нужда да споделят софтуерни и хардуерни ресурси и да се оптимизира работният процес. Това налага всички те да са в една обща мрежа.

izgrajdane-na-mreji-2.webp
izgrajdane-na-mreji-2.webp
АНАЛИЗ

Преди проектиране на нова компютърна мрежа, нашите специалисти ще оценят първоначалните ви изисквания и ще осъществят цялостен одит на съществуващите системи. Това включва размера на вашата компания, текущите ИТ настройки, броят на работните места и други.

ПРОЕКТИРАНЕ

След това нашият екип ще изготви технически документ с подробно описание и схеми на бъдещата топология на вашата компютърна мрежа. Наред с прогнозния бюджет, в този документ се включва и подробно обяснение за това как вашият бизнес ще се възползва от нашите решения и ще се оптимизира IT средата.

ИЗГРАЖДАНЕ

Изграждането на самата мрежа се състои най-общо казано от структурно окабеляване и конфигуриране на активното оборудване, LAN, IP адреси, нива на достъп, VPN и др.

Нашият опит:

Имаме опит в изграждане на мрежи в големи корпорации, производствени сгради, хотели, малки офиси. Проектирали сме и сме изграждали мрежа дори от разстояние (извън страната) чрез предварително конфигуриране на оборудването и коректна дистанционна настройка и поддръжка след това.

С какво да Ви помогнем?

споделете вашата идея и ние ще се свържем с вас

  Открий ни в София!във Варна!в Лондон!

  бул. Черни връх 57, Energy Tower,
  етаж 7, 1407, гр. София

  ул. Прилеп 173, Бизнес център BeeGarden,
  офис 20, 9000, гр. Варна

  Flat 12, Woodland court, 12 Penn hill avenue, Poole, BH14 9LZ