Touchpoint Logo dark grey

Хибриден модел на работа – как да съчетаем успешно работата от офиса и тази от вкъщи

Много компании и техните служители вече повече от две години успешно прилагат хибридния модел на работа. Той съчетава в себе си работа от вкъщи и работата от офиса и безспорно носи ползи за всички при правилна организация и работещи технологични решения.

Хибридните работни модели позволяват на служителите да запазят гъвкавостта, която са изпитали, докато са работили от вкъщи, но все още имат физически офис, в който да си сътрудничат и да комуникират лично с колеги. Този модел предлага на служителите най-доброто от двата свята, като им дава достъп както до опции за дистанционна работа, така и до работа в офиса.

Предизвикателствата

Дистанционната и хибридната работа предлагат много предимства. Но с тях идват и редица предизвикателства:

 • Комуникацията трябва да бъде организирана. Срещите трябва да бъдат добре планирани или поне поискани, за да заменят лице в лице разговорите в офиса.
 • Липсата на директен контакт с колеги може да създаде десоциализация и спънки при изграждането на сплотен екип.
 • Дистанционната работа не е подходяща за всеки. Някои може да не са в състояние да се концентрират, когато работят в среда извън офиса.
 • Едно от най-големите предизвикателства пред редица компании обаче се оказват техническите проблеми с липсата на ИТ специалисти на място, които да помогнат, напр. в случай на лоша интернет връзка у дома.

 

Осигурете условия за безпроблемна работа и безотказни технологии

Дистанционната работа и хибридната работа са възможни само с правилната технология. За отдалечена работа са необходими техническа настройка, както и правилната инфраструктура.

 • Служителите трябва да имат добра и стабилна интернет връзка.
 • Служителите обикновено работят само с лаптоп, но в зависимост от задачите е полезно да се инвестира в добър хардуер.
 • Работата от разстояние не означава непременно да инвестирате в сложна и скъпа ИТ инфраструктура. Със софтуер за отдалечен достъп AnyDesk, служителите използват възможностите на хардуера в работния офис от всяка точка на света.

 

Инвестирайте в добър софтуер

Освен хардуера, правилният софтуер също играе решаваща роля. Работата от разстояние изисква не само бърза връзка с работната станция или сървъра в офиса, но и защитен достъп до нея. Софтуерът за отдалечен работен плот, като AnyDesk, осигурява тази възможност за достъп до всяка една работна станция или устройство бързо и сигурно. За отдалечена работа AnyDesk винаги е сигурен и лесен избор, защото осигурява безпроблемен достъп и споделяне на файлове. Всяка връзка е криптирана и данните не могат да бъдат декриптирани. Настройките за сигурност и контрол на достъпа до работната среда гарантират, че устройствата и данните не могат да бъдат компрометирани от неоторизирани потребители.

Организация на работно място

Организацията на работното място е от ключово значение за един успешен работен процес – особен хибриден такъв! Важно е да се обмисли как най-добре да се разпределят задачите, които ще се изпълнят в офиса и тези у дома.

Преходът между различните работни среди – работен и домашен офис може да бъде предизвикателство, но поддържането на връзката помежду им никога не е била по-лесна. Работата от вкъщи не означава, че производителността намалява. С правилните инструменти могат да се създават нови възможности и дългосрочни успехи в новия хибриден работен живот.

Открийте как нашите клиенти използват AnyDesk, за да си сътрудничат лесно и да споделят работата си. Научете как хибридната работа променя начина, по който екипите работят заедно. Свържете се с нас за повече информация и за да обсъдим заедно възможностите за прилагане на успешен хибриден модел във вашата компания.

Anydesk on laptop far
Meeting Anydesk
С какво да Ви помогнем?

споделете вашата идея и ние ще се свържем с вас

  Открий ни в София!във Варна!в Лондон!

  бул. Черни връх 57, Energy Tower,
  етаж 7, 1407, гр. София

  ул. Дружба 24, офис 4
  9000 гр. Варна

  Flat 12, Woodland court, 12 Penn hill avenue, Poole, BH14 9LZ