Хибриден модел на работа – как да съчетаем успешно работата от офиса и тази от вкъщи

Много компании и техните служители вече повече от две години успешно прилагат хибридния модел на работа. Той съчетава в себе си работа от вкъщи и работата от офиса и безспорно носи ползи за всички при правилна организация и работещи технологични решения.

Хибридните работни модели позволяват на служителите да запазят гъвкавостта, която са изпитали, докато са работили от вкъщи, но все още имат физически офис, в който да си сътрудничат и да комуникират лично с колеги. Този модел предлага на служителите най-доброто от двата свята, като им дава достъп както до опции за дистанционна работа, така и до работа в офиса.

Предизвикателствата

Дистанционната и хибридната работа предлагат много предимства. Но с тях идват и редица предизвикателства:

 • Комуникацията трябва да бъде организирана. Срещите трябва да бъдат добре планирани или поне поискани, за да заменят лице в лице разговорите в офиса.
 • Липсата на директен контакт с колеги може да създаде десоциализация и спънки при изграждането на сплотен екип.
 • Дистанционната работа не е подходяща за всеки. Някои може да не са в състояние да се концентрират, когато работят в среда извън офиса.
 • Едно от най-големите предизвикателства пред редица компании обаче се оказват техническите проблеми с липсата на ИТ специалисти на място, които да помогнат, напр. в случай на лоша интернет връзка у дома.

 

Осигурете условия за безпроблемна работа и безотказни технологии

Дистанционната работа и хибридната работа са възможни само с правилната технология. За отдалечена работа са необходими техническа настройка, както и правилната инфраструктура.

 • Служителите трябва да имат добра и стабилна интернет връзка.
 • Служителите обикновено работят само с лаптоп, но в зависимост от задачите е полезно да се инвестира в добър хардуер.
 • Работата от разстояние не означава непременно да инвестирате в сложна и скъпа ИТ инфраструктура. Със софтуер за отдалечен достъп AnyDesk, служителите използват възможностите на хардуера в работния офис от всяка точка на света.

 

Инвестирайте в добър софтуер

Освен хардуера, правилният софтуер също играе решаваща роля. Работата от разстояние изисква не само бърза връзка с работната станция или сървъра в офиса, но и защитен достъп до нея. Софтуерът за отдалечен работен плот, като AnyDesk, осигурява тази възможност за достъп до всяка една работна станция или устройство бързо и сигурно. За отдалечена работа AnyDesk винаги е сигурен и лесен избор, защото осигурява безпроблемен достъп и споделяне на файлове. Всяка връзка е криптирана и данните не могат да бъдат декриптирани. Настройките за сигурност и контрол на достъпа до работната среда гарантират, че устройствата и данните не могат да бъдат компрометирани от неоторизирани потребители.

Организация на работно място

Организацията на работното място е от ключово значение за един успешен работен процес – особен хибриден такъв! Важно е да се обмисли как най-добре да се разпределят задачите, които ще се изпълнят в офиса и тези у дома.

Преходът между различните работни среди – работен и домашен офис може да бъде предизвикателство, но поддържането на връзката помежду им никога не е била по-лесна. Работата от вкъщи не означава, че производителността намалява. С правилните инструменти могат да се създават нови възможности и дългосрочни успехи в новия хибриден работен живот.

Открийте как нашите клиенти използват AnyDesk, за да си сътрудничат лесно и да споделят работата си. Научете как хибридната работа променя начина, по който екипите работят заедно. Свържете се с нас за повече информация и за да обсъдим заедно възможностите за прилагане на успешен хибриден модел във вашата компания.

Anydesk on laptop far
Meeting Anydesk
С какво да Ви помогнем?

споделете вашата идея и ние ще се свържем с вас

  Открий ни в София!във Варна!в Лондон!

  бул. Черни връх 57, Energy Tower,
  етаж 7, 1407, гр. София

  ул. Прилеп 173, Бизнес център BeeGarden,
  офис 20, 9000, гр. Варна

  Flat 12, Woodland court, 12 Penn hill avenue, Poole, BH14 9LZ