TikTok въведе 60-минутно дневно ограничение за екранно време за лица под 18 години

Докато държавните институции в световен мащаб въвеждат ограничение за използването на TikTok  за своите служители, собствениците на най-актуалната социална мрежа въвеждат нови правила, целящи увеличаване на доверието в компанията.

Потребителите на TikTok под 18 години вече ще имат 60-минутно дневно ограничение за екранното време, прекарано в приложението. След достигане на този лимит те ще трябва въведат парола, за да продължат да използват приложението.  Мярката ще бъде въведена до седмици.

Приложението за видео съдържание, което е собственост на китайската фирма ByteDance, заяви, че въвежда функцията, за да помогне на хората да “задържат контрола” върху  използване на социалните мрежи. TikTok твърди, че новото ограничение идва, след като миналата година насърчи тийнейджърите да управляват добре времето си пред екрана, но набирането на популярност на приложението води само до увеличаване екранното време с 234% през последната една година.

Днес тийнейджърите прекарват повече време от всякога пред екраните и в различните социални мрежи.

Потребителите на платформата трябва да са навършили поне 13 години и като част от тази нова функция всеки под 18-годишна възраст ще получава седмично известие с „обобщение на времето си пред екрана“. Засегнатите потребители ще получат новата си парола за ограничение на екранното време в приложението си, когато промените влязат в сила.

Всеки, който се откаже от новото 60-минутно ограничение, но продължи да използва приложението по 100 минути на ден, ще получи подкана от TikTok да зададе свои собствени контроли за времето на екрана. Родителите на деца, които използват опцията за семейна връзка в приложението също ще могат да задават ограничения за времето на екрана, както и да имат достъп до таблото за управление. 

Да ограничим времето означава ли да ограничим вредното влияние?

Ние, от TouchPoint, осъзнаваме силата на социалните мрежи и техните предимства, но със сигурност сме запознати и със вредното влияние, което прекомерното им използване оказва върху подрастващото поколение. За съжаление намаляване на екранното време не е единствената мярка, която TikTok трябва да предприеме. Ограничаване на вредното съдържание и превръщането на социалната мрежа в безопасна среда за децата не трябва да бъде утопия, а цел на компанията.

 
Tik tok on phone
С какво да Ви помогнем?

споделете вашата идея и ние ще се свържем с вас

  Открий ни в София!във Варна!в Лондон!

  бул. Черни връх 57, Energy Tower,
  етаж 7, 1407, гр. София

  ул. Прилеп 173, Бизнес център BeeGarden,
  офис 20, 9000, гр. Варна

  Flat 12, Woodland court, 12 Penn hill avenue, Poole, BH14 9LZ