Touchpoint Logo dark grey

Meta пуска нова платена абонаментна услуга за потребители на Instagram и Facebook

Meta обяви своя нова абонаментна услуга – Meta Verified. За $11,99 на месец в мрежата и $14,99 на месец в iOS, както и след изпращане на документ за самоличност, потребителите на Instagram и Facebook ще могат да получат синя значка за потвърждение. „Тази нова функция цели повишаване на сигурността в нашите услуги“, пише Зукърбърг в публикацията, с която обяви Meta Verified. Защита срещу атаки, целящи имитация, както и директен достъп до поддръжката за клиенти са едно предимствата, от които могат клиентите да се възползват.

Услугата ще бъде въведена първоначално в Австралия и Нова Зеландия.

Синята отметка отдавна е една от желаните функции в социалните платформи. Meta и сега предоставя проверка на известни, публични личности като политици, музиканти, актьори, журналисти, за да удостовери тяхната легитимност.

Новата абонаментна услуга на компанията е подобна на обновената услуга на Twitter, наречена Twitter Blue, която също предоставя на потребителите значка за потвърждение, ако плащат месечна такса.  Иън Мъск първи разкритикува преди време идеята за ограничение на синята значка само за избрани личности, като заяви, че функцията трябва да бъде отворена за всички.

„Докато тестваме и учим, няма да има промени в акаунти в Instagram и Facebook, които вече са проверени въз основа на предварителни изисквания“, заяви говорител на Meta.

Той добави, че има въведена защита срещу представяне на самоличност с Meta Verified абонаменти. За да отговарят на изискванията, потребителите трябва да са навършили 18 години, да отговарят на минималните изисквания за активност в акаунта и да изпратят официален документ за самоличност, който съответства на името и снимката на техния профил.

Абонаментите ще включват също „проактивен мониторинг“ за имитиране на акаунт.

Понастоящем услугата не важи за юридически лица – компаниите не отговарят на условията да кандидатстват за Meta Verified.

Освен това потребителите няма да могат да променят името на своя профил, потребителското име, датата на раждане или профилната снимка, без да преминат отново през процеса на кандидатстване за Meta Verified.

Facebook on phone
С какво да Ви помогнем?

споделете вашата идея и ние ще се свържем с вас

  Открий ни в София!във Варна!в Лондон!

  бул. Черни връх 57, Energy Tower,
  етаж 7, 1407, гр. София

  ул. Прилеп 173, Бизнес център BeeGarden,
  офис 20, 9000, гр. Варна

  Flat 12, Woodland court, 12 Penn hill avenue, Poole, BH14 9LZ