Лого - Тъчпоинт

КОМПЮТЪРНИ МРЕЖИ, ПРОЕКТИРАНЕ И ИЗГРАЖДАНЕ

Като част от цялостните ИТ решения, които предлага, Тъчпойнт изпълнява за своите клиенти проектиране и изграждане на локални компютърни мрежи. Това включва:

  • проектиране на компютърни мрежи (изготвяне на проекти, без изпълнението им)
  • изграждане на компютърни мрежи (по наш или чужд проект)
  • структурно окабеляване;
  • конфигуриране на LAN, IP адреси, нива на достъп, мрежови услуги, VPN и др.;
  • пълно конфигуриране на безжични access point устройства:
  • мрежови услуги, криптиране, нива на достъп, shaping и др.;
  • монтиране на допълнителни антени, за увеличаване на обхвата и качеството на мрежата.

Независимо дали се налага да създадете една изцяло нова инфраструктура, да замените някоя остаряваща мрежа или да разширите нейния капацитет, можете да разчитате на Тъчпойнт във всяко направление! Ако се нуждаете от компютърна поддръжка, също можете да се обърнете към нас.
 

 
За изграждането на една компютърна мрежа се изисква хардуер и софтуер. Най-основната форма на мрежа включва свързването на поредица от компютри помежду си или с по-мощен компютър (наричан сървър) на къси разстояния, например, един-единствен офис или група от офиси в същата сграда. Това е известно като Local Area Network или LAN. Хардуерът на мрежа (състояща се от мрежови адаптери, кабели, концентратори или комутатори и маршрутизатори) предвижда физическите връзки между компютрите. Network софтуера осигурява интелигентността на комуникация, която позволява на вашите десктоп приложения, като например текстообработващите файлове и електронни таблици да бъдат видими от другите потребители в мрежата и да бъдат достъпни като  споделени ресурси.

При разрастване на бизнеса, Вашите служители имат все по-належаща нужда да споделят софтуерни и хардуерни ресурси и да се оптимизира работния процес.
Компютърни мрежови решения - архивиране и възстановяване на данни
Наличността на правилно изградена компютърна мрежа е от съществено значение и ви дава едно прекрасно решение за архивиране и възстановяване на данни в случай на случайна загуба, повреда или зловредни атаки.
При  проектиране на нова компютърна мрежа, нашите специалисти ще оценят първоначалните Ви изисквания и ще осъществят цялостен одит на съществуващите системи. Това включва размера на Вашата компания, текущите ИТ настройки, броят на работните места, както и други фактори, които трябва да бъдат взети под внимание, като например отдалечена работа на определени служители, свързаност с други офиси и т.н.
След това нашият екип ще изготви технически документ с подробно описание и схеми на бъдещета топология на Вашата компютърна мрежа.  Наред с прогнозния бюджет, в този документ се включва и  подробно обяснение за това как Вашия бизнес ще се възползва от нашите решения и ще се оптимизира IT средата.

Предлагаме и внедряване на Cloud сървъри и услуги с най-вискоко ниво на сигурност, което ще защити вашата информация.

След инсталацията, ние осигуряваме постоянна поддръжка като е сключен договор.

DLink-logo.jpg
acer.gif
hp-logo-150.jpg
photo.jpg
new_microsoft_logo_150.jpg
IBM.jpg
Dell_Logo.jpg
lenovo.jpg
fujitsu_150.jpg
Asus-150.jpg
Toshiba-Logo-110.jpg
Apple-Logo-black-130.jpg