Новини

VR хедсетът HTC Vive от 1 март ще е достъпен и в България

Vive 1Нашата страна става част от поредното географско разширение на доставките на VR шлема HTC Vive, който от днес вече може да бъде поръчан онлайн и от родните потребители на цена €899. Близо година мина от представянето на VR хедсета HTC Vive, който беше не само сред първите представени на пазара системи за виртуална реалност, но и една от емблемите на тази нова и обещаваща технология. Дали и защо е така скоро най-после ще могат да научат и българските потребители, които досега нямаха възможност да поръчат устройството.

Според официалната информация от производителя, от1 март HTC Vive ще се доставя до нови 9 европейски страни: България, Хърватска, Кипър, Естония, Гърция, Унгария, Румъния, Словакия и Словения. От днес потребителите от тези страни могат да правят и своите поръчки онлайн – на официалния сайт на HTC Vive и на цена от €899 за комплекта, включващ необходимите контролери и устройства за пълноценна употреба. (Споменатата цена обаче не включва таксата за доставка).
Припомняме, че този хедсет е една от VR системите, призвани да превръщат обикновените помещения в нови 3D пространства и истински виртуални светове. За целта хедсетът ще използва и множество сензори, които би трябвало да осигурят на потребителите естествена навигация и максимално близки до реалността усещания при манипулирането с обектите, взаимодействието с тях и комуникацията помежду си. Или, както казват от производителя, „с безжични контролери във всяка ръка, съчетани с прецизния SteamVR, потребителят може напълно свободно да разглежда и взаимодейства с обекти, герои и повърхности от виртуалната среда“. Контролерите осигуряват и напълно реалистична обратна връзка. Разработеният в сътрудничество с компанията Valve хедсет HTC Vive се смята за основен конкурент на емблематичната VR система Oculus Rift.

Източник:PCWorld

ИТ мениджмънт  Облачни услуги  Уеб дизайн   Инфраструктурни проекти   Продажба на софтуер и хардуер   Защита на информацията   Компютърна поддръжка  Изграждане на мрежи  Уеб дизайн и SЕО оптимизиране

Посещения: 4691
Категория: