Новини

Последно отброяване преди старта на NVIDIA GTX 1080 Ti

NVIDIA GTX 1080 Ti countdown 3 table„Зелените“ официално стартираха брояча до официалния дебют на своята върхова видеокарта от последно поколение. От него става ясно, че презентацията на NVIDIA GTX 1080 Ti ще се състои на 1 март. Голямо чакане падна за новата видеокарта от върхов клас GeForce GTX 1080 Ti на NVIDIA, но то вече е към края си – представянето на въпросния VGA модел за геймъри и РC ентусиасти ще се състои само след броени дни. И в това вече не може да има никакво съмнение, след като „Зелените“ официално стартираха на сайта си geforce.com обратното броене преди въпросния анонс, който ще се състои в периода 28 февруари – 1 март (в зависимост от конкретния регион). Не може да има съмнение и в това, че става въпрос именно за NVIDIA GTX 1080 Ti – за това недвусмислено говори наличието на кристали на титана на карртинката на заглавната уеб страница с брояча, както и удебелените букви ti в думата time. Някои по-задълбочени потребители успяха да открият и директно споменаване на модела в HTML кода на уеб-страницата, но макар по-късно то да беше премахнато, вече никой не можеше да спре разпространението на това красноречиво изображение в Мрежата. 

Според наличните до момента данни, основните характеристики на GTX 1080 Ti ще са максимално близки до тези на Titan XP (по-малко от 2% разлика в TFLOPS производителността) - най-мощната видеокарта на NVIDIA до момента. Цената на GTX 1080 Ti обаче би трябвало да е по-ниска от тази на ХР. Всъщност точна информация по този въпрос все още няма, но традиционно върховите видеокарти на „зелените“ са приблизително двойно по-скъпи от топ-предложенията в мейнстрийм сегмента. Например ако сега Titan XP струва към $1100, то GTX 1080 е към $600.  Тази традиционна логика дава основания да се смята, че цената на NVIDIA GTX 1080 Ti ще е по-близка до тази на GTX 1080, въпреки по-близката до Titan XP производителност. Очертаващата се пазарна конкуренция между GTX 1080 Ti и GTX 1080 вероятно ще бъде елиминирана чрез намаление на цената на втория модел, след дебюта на „титановия“ в началото на март.

Източник:PCWorld

ИТ мениджмънт  Облачни услуги  Уеб дизайн   Инфраструктурни проекти   Продажба на софтуер и хардуер   Защита на информацията   Компютърна поддръжка Изграждане на мрежи  Уеб дизайн и SЕО оптимизиране

 

Посещения: 4758
Категория: