Новини

3D NAND технологията влиза в играта с SSD дисковете ADATA XPG SX950

Заедно с новите полупроводникови устройства компанията ADATAпуска на пазара и предназначен за тях външен корпус, изпълнен в гейминг стил – EX500. SSD дисковете са доказано ефективен ъпгрейд за всеки компютър, а ако въпросната РС система се използва за гейминг, то наличието на такова бързо устройство за съхранение си е направо задължително. В изпълнение на този императив компанията ADATA представи на CES 2017 нови полупроводникови модели, предназначени специално за геймъри - XPG SX950. Е, сега от компанията информират, че въпросните дискове вече са готови да излязат и на пазара. Което и правят, при това в съпровод с направено специално за тях външен корпус, изпълнен в гейминг стил – EX500.  Твърдотелният диск SX950 е базиран на надеждна многослойна 3D NAND памет и SMI контролер, а потребителите могат да избират между варианти с капацитет 240GB, 480GB и 960GB. По-високата плътност означава и повишен капацитет, като освен това 3D NAND технологията е приблизително 10% по-бърза от 2D NAND и следователно SX950 надминава своя предшественик SX930, отбелязвайки 560MB/s скорост на четене и 530MB/s за запис. Прочетете още: По-подробно за 3D NAND: пробивът на паметта в третото измерение.

Новият „геймърски“ SSD продукт е оборудван също със SLC кеш памет и DRAM кеш буфер, които позволяват вариации в скоростта според тежестта на задачите и наличните системни ресурси. За да увеличи жизнения цикъл на своето SSD, ADATA включва в своя фърмуер RAID Engine и интелигентно подреждане на данните чрез специален алгоритъм за равномерно разпределяне на работното натоварване между NAND флаш клетките. Подобаващо „геймърска“ е и окомплектовката на новия диск от серията XPG на ADATA, включваща 2,5-милиметров спейсър за по-лесна инсталация в 7- и 9,5-милиметрови ниши на ултрабук компютри и лаптопи. Потребителите на настолни компютри могат по желание да използват и включената 3,5-инчова скоба и набор за инсталация. И накрая, но не на последно място, потребителите могат да разчитат на удължена 6-годишна гаранция за устройството. Ако пък геймърите искат да използват новия XPG SX950 като външно устройство, сигурно ще им допадне и предлагания заедно с този модел корпус EX500. Освен че носи характерен геймърски стил, корпусът е също издръжлив и лесен за инсталиране – свързва се мигновено с настолни и преносими компютри, както и с игрови конзоли чрез USB 3.1. Всъщност EX500 може да се ползва с всеки 2,5-инчов SSD/HDD диск и е съвместим с PS4, Xbox One и PC.

Източник:PCWorld

ИТ мениджмънт  Облачни услуги  Уеб дизайн   Инфраструктурни проекти   Продажба на софтуер и хардуер   Защита на информацията   Компютърна поддръжка Изграждане на мрежи  Уеб дизайн и SЕО оптимизиране

Посещения: 4863
Категория: