Новини

Windows 10 Creators Update ще ни донесе и „картина в картината“.

Благодарение на новата функция, която в Microsoft наричат Compact Overlay, потребителите ще могат да работят с документи в пълноекранен режим и в допълнителен малък прозорец да си пускат например видео от Movies & TV приложението или от комуникацията в Skype. Почти всеки ден носи нови подробности, които описват картината на очакваното през април Windows 10 обновление Creators Update, а днешната порция информация по темата ни съобщава и, че ще има „картина в картината“. И в случая не става въпрос просто за игра на думи, а наистина за режим на изобразяване от тип „picture-in-picture”. В Microsoft обаче описват тази функционалност като Compact Overlay и уверяват, че тя ще бъде достъпна за всички универсални приложения на Windows. Благодарение на новата функция, която се появява за първи път в тестовия билд на Windows 10 с номер 15031, потребителите ще могат да работят с документи в пълноекранен режим и в допълнителен малък прозорец да си пускат например видео от Movies & TV приложението или от комуникацията в Skype.

Както сигурно знаете, и сега Windows позволява да се разположат два прозореца по подобен начин, но така активен е само горният прозорец, докато приложението на заден фон може само да се гледа. Новият режим Compact Overlay ще промени това, като позволи работа с основното приложение и навигация с него, докато изображението от другото ще е достъпна в допълнителен прозорец. Функцията Compact Overlay в тестовото издание Windows 10 build 15031 вече е достъпна за тестове за участниците в програмата Windows Insider. В същия билд е добавена и функцията Dynamic Lock, която позволява свързване на смартфон с компютъра през Bluetooth и автоматично блокиране на достъпа до РС-то, когато потребителят напуска работното си място заедно с мобилното си устройство. От Microsoft отбелязват също, че с това добавянето на нови функции в рамките на обновлението Windows 10 Creators Update завършва. От тук нататък разработчиците ще се съсредоточат върху оправянето на бъгове и оптимизацията на софтуера.

Източник:PCWorld

ИТ мениджмънт  Облачни услуги  Уеб дизайн   Инфраструктурни проекти   Продажба на софтуер и хардуер   Защита на информацията   Компютърна поддръжка Изграждане на мрежи  Уеб дизайн и SЕО оптимизиране

Посещения: 4647
Категория: