Новини

Пълноформатни медийни файлове обогатяват Viber с версия 6.6

Сред другите новости във Viber 6.6 виждаме също изчезващи съобщения, приветствени стикери и още някои полезни добавки. Вижте какви по-долу. Когато едно приложение се използва от около 800 милиона потребители в 193 страни по света, неговите разработчици носят сериозна отговорност. И тези на приложението Viber, за което иде реч, определено се отнасят сериозно към нея, ако се съди от честотата на обновленията. Ето че комуникаторът е обновен вече до версия 6.6 за Android и iOS, която носи няколко интересни и полезни нови възможности като изчезващи съобщения, пълноформатни медийни файлове и приветствени стикери за новите потребители. Сега, когато нов потребител се присъедини към Viber със съответната регистрация, в прозореца с неговите познати от указателя на смартфона се появява чат модул с текст: „Еди кой си ще се радва да получи съобщение от вас“.

След изпращането на приветственото съобщение ще се появи и линк за сваляне на специален „приветствен“ стикер-пакет. Идеята на това е да се стимулират новите потребители да започнат по-скоро общуването с Viber и да оценят всички предимства на тази комуникация. Във Viber 6.6 за Android и iOS пък стават достъпни т. нар. изчезващи съобщения, които се изтриват автоматично определено време, след като бъдат прегледани. Освен това, потребителите вече ще могат да изпращат медийни файлове и без компресиране и загуба на качество, както и да преглеждат съдържанието не само в самото приложение, но и в интерактивните уведомления на iOS 10. Събеседниците също така ще могат да си изпращат и кратки видео клипчета. За създаването на видео съобщения с продължителност до 30 секунди ще е достатъчно да се натисне и задържи бутонът за запис, а изпращането им става автоматично, веднага след като бутонът се пусне. Друга новост във Viber 6.6 е в това, че от пропуснатите позвънявания ще бъде достъпна под формата на кратки уведомления, излизащи непосредствено в прозореца на чата. Освен това е обновено също и съдържана екраните за регистрация в приложението. Сега те съдържат нови заглавия и потвърждения от рода на „Натискайки „Продължи“ вие приемате условията за ползване на Viber“. В обновената версия на приложението е реализиран и подобрен алгоритъм за потвърждение на телефонния номер, кае осигурена и възможност за търсене на информация по списъка от контакти.

Източник:PCWorld

ИТ мениджмънт  Облачни услуги  Уеб дизайн   Инфраструктурни проекти   Продажба на софтуер и хардуер   Защита на информацията   Компютърна поддръжка Изграждане на мрежи  Уеб дизайн и SЕО оптимизиране

Посещения: 4680
Категория: