Новини

ADATA A10050QC Power Bank - микро-електроцентрала за мобилните джаджи

Обновената технология Qualcomm Quick Charge 3.0 осигурява на ADATA A10050QC Power Bank значително подобрение по отношение на енергоефективността спрямо предходната (с около 40% подобрение), като същевременно предлага доста ускорено време за зареждане и възможност за включване на две устройства едновременно. Мобилните устройства отдавна са част от нашият живот. Едва ли имате познат, който да не притежава поне някое от устройствата  като смартфон, таблет, MP3/4 плейър, GPS или цифрова камера. Но независимо, че всички тези устройства бяха значително усъвършенствани през годините и техните батерии осигуряват поне един ден работа, има случаи, когато това не е достатъчно.

Например ако сте на път, в планината или на къмпинг е малко проблематично намирането на контакт в удобно време и място. Разбира се, има решение, ако си купим втора, резервна батерия, която предварително заредим, но не всички устройства позволяват смяната и, от страна на потребителя. Също така има и вариант да се вкара устройството в енергоспестяващ режим чрез изключване на някои не толкова важни функции. Но и това не винаги решава изцяло проблема, защото едва ли ще спечелим повече от няколко часа.  
За наше успокоение производителите на аксесоари са измислили как да се справят с тези ситуации. Решението далеч не е революционно, но пък е сравнително добро и не е особено скъпо. Това решение се нарича Power Bank, което по същество е външна батерия (съвсем опростено определение).  За разлика от резервната батерия за мобилната джаджа, Power Bank е универсална батерия, която служи за зареждане на батерията на различни мобилни устройства. Общо взето, всички производители на аксесоари за преносими устройства имат в своите продуктови асортименти и Power Bank устройства. Тайванският производител ADATA не прави изключение. В края на миналата година компанията пусна своят най-голям модел  ADATA  A10050QC Power Bank, който осигурява най-бързо зареждане измежду всички подобни устройства от нейното продуктовото портфолио. Затова и решихме да го прегледаме накратко, когато се появи такава възможност. Резултата можете да прочетете в следващите редове.

Източник:PCWorld

ИТ мениджмънт  Облачни услуги  Уеб дизайн   Инфраструктурни проекти   Продажба на софтуер и хардуер   Защита на информацията   Компютърна поддръжка Изграждане на мрежи  Уеб дизайн и SЕО оптимизиране

Посещения: 4687
Категория: