Новини

E-sport мониторът ASUS ROG Swift PG258Q на крачка от европейския пазар

По последни данни оборудваният с 240-херцова матрица геймърски монитор ASUS ROG Swift PG258Q ще излезе в Европа през февруари на цена от около €500. Въпреки огромното изобилие от геймърски монитори на пазара, до към края на миналата година изборът от модели с 240Hz честота на опресняване на картината, ориентирани към e-sport състезатели не беше чак толкова голям – тези модели можеха да се преброят на пръстите на едната ръка. В Европа тази оскъдица се усложняваше и от факта, че не всички от представените модели бяха налични на пазара. Затова кибер спортистите вероятно ще се радват да научат, че скоро изборът им ще се увеличи с още един модел – мониторът ASUS ROG Swift PG258Q, който вероятно ще допадне най-вече на любителите на шутърите или състезателните симулатори. Разбира се, бързата матрица не е единствената особеност на този представител на ROG серията, която по принцип се отличава и с атрактивен дизайн. Swift PG258Q също не прави изключение от това правила, като прави впечатление най-вече с тънката си рамка – ширината й отстрани е не повече от 1 см. Атрактивен момент добавя и осветяваната отдолу  поставка на екрана.

Самият екран на монитора ASUS ROG Swift PG258Q е с диагонал 24,5 инча. Той е базиран на технологията TN+film и е с щатна резолюция от 1920 × 1080 точки (Full HD). Някои от параметрите на дисплея са доста впечатляващи: освен честотата на опресняване от 240Hz, такъв е и времето за отговор на пикселите, сведено до само 1ms. Внимание заслужава и яркостта, чиято максимална стойност е 400 кд/м², както и поддръжката на NVIDIA G-Sync синхронизация на кадрите. Останалите характеристики са по-скоро обичайни за класа: 16,7 млн. цвята, максимален контраст 1000:1 и зрителни ъгли от 170° по хоризонтал и 160° по вертикал. Важно е да се отбележи също, че екранът е снабден с покритие срещу отблясъци. За комфортната работа допринасят също Flicker-free технологията и настройваемият филтър за синя светлина Ultra-low Blue Light, а геймърите могат да се възползват и от решението GamePlus, което дава възможност за добавяне на полезни допълнителни визуални елементи като прицел, таймер, индикатор за кадровата честота и линийка. Стендът на монитора допуска промени в наклона на екрана в диапазона от –5 до 20 градуса, както и завъртането му в хоризонтална (от –50° до 50°) и вертикална (от 0° до 90°) посока, докато настройката за височината е в границите от 0–120 мм).  Хоризонталната опора на стенда може да се махне и мониторът да се закачи на стената с помощта на предвидената монтажна шина VESA 100 × 100 мм. Изборът от интерфейси и портове за сигнал включва HDMI, DisplayPort, 2 боря USB 3.0. Предвидено е също гнездо за хедсет и Kensington ключалка. Според френския онлайн ресурс Cowcotland, геймърският монитор ASUS ROG Swift PG258Q ще излезе на пазарите в Европа през февруари на ориентировъчна цена от около  €500. Кога евентуално ще го видим у нас и колко ще струва тук може дасе пита при дистрибутора Мост Компютърс.

Източник:PCWorld

ИТ мениджмънт  Облачни услуги  Уеб дизайн   Инфраструктурни проекти   Продажба на софтуер и хардуер   Защита на информацията   Компютърна поддръжка Изграждане на мрежи  Уеб дизайн и SЕО оптимизиране

Посещения: 3151
Категория: