Новини

Dell 4K Interactive Touch Monitor: сензорен монитор с диагонал 86 инча

Според Dell тези габарити са напълно оправдани в сегмента на мониторите, особено когато става въпрос за устройства, предназначени за употреба в бизнес сектора и образователната сфера. Размерите обаче, не са единствената полезна характеристика на Dell 4K Interactive Touch Monitor. Когато човек чуе за диагонали на екрана от порядъка на 55 или 86 инча, обикновено си представя скъп и бъкан с модерни технологии телевизор от най-висок клас, но в компанията Dell смятат, че тези габарити са съвсем оправдани и в сегмента на мониторите. А ако се чудите, на кого му е притрябвал монитор с такива огромни размери, Dell също имат отговор – според компанията тези устройства ще са особено полезни в сферата на образованието и някои специфични индустрии, още повече, че големият размер съвсем не е единствената полезна характеристика на т.нар. Dell 4K Interactive Touch Monitor.

Както личи от наименованието, въпросният монитор, който се предлага във варианти със споменатите по-горе диагонали, осигурява (и в двата случая) изображение с резолюция 4K (3840×2160). В името е отбелязан и фактът, че мониторите са сензорни – те поддържат multitouch технология, разпознаваща 20 докосвания едновременно, но освен това работят и със стилус. За разлика от устройството Microsoft Surface Hub, което е с подобна насоченост, новите монитори на Dell не съдържат вграден компютър. Затова пък на задния панел, където са разположени различните интерфейси за включване на сигнал, има и специално гнездо, където може да се сложи мини-компютър от серията Dell OptiPlex Micro. Всъщност двата нови Dell 4K Interactive Touch Monitor модела са част от цяла нова серия устройства, включваща и няколко нови лаптопа, предназначени за образователната сфера. Повечето от тях трябва да излязат на пазара до 30 март, когато по план ще започнат и продажбите на двата ултраголеми сензорни монитори. Според официалната информация, 55-инчовият модел Dell 4K Interactive Touch Monitor (C5518QT) ще се предлага срещу $5 000 (в САЩ)., а 86-инчовата версия — за $11 000.

Източник:PCWorld

ИТ мениджмънт  Облачни услуги  Уеб дизайн   Инфраструктурни проекти   Продажба на софтуер и хардуер   Защита на информацията   Компютърна поддръжка Изграждане на мрежи  Уеб дизайн и SЕО оптимизиране

Посещения: 2923
Категория: