Новини

На 26 март спира поддръжката за първата версия на Windows 10

Става въпрос за първата финална версия на Windows 10, излязла на бяла свят през юли 2015 г с номер 1507. След 26 март тя вече няма да получава обновления, макар че ще продължи да работи на компютрите, на които е инсталирана. Малко странно звучи, като чуеш за първи път, че Microsoft поддържа новите си операционни системи значително по-кратко от старите, но, формално погледнато, нещата стоят именно така. Във всеки случай, точно това е изводът, който се налага от назованата от Microsoft дата за прекратяване на поддръжката на първата финална версия на Windows 10, излязла на бяла свят през юли 2015 г с номер 1507. А според официалната информация от фирмения TechNet блог, въпросната поддръжка ще спре точно 60 дни след появата на Windows 10 1607 (Anniversary Update) в т.нар. Volume Licensing Service Center (VLSC), която е насрочена за 26 януари 2017 г.

Това означава, че поддръжката на Windows 10 1507 ще приключи на 26 март – след това тази версия вече няма да получава обновления, макар че ще продължи да работи на компютрите, на които е инсталирана.   Съгласно правилата на Microsoft, на поддръжка подлежат само последните две издания на операционните системи в канала Current Branch for Business, а версия 1507 не влиза в това число. Към днешна дата за последна ОС се смята обновлението Windows 10 Anniversary Update (1607), което тези дни стана достъпно в рамките на сервизите Windows Update for Business, Windows Server Update Services (WSUS) и MSDN.  Остана да припомним, че първото финално издание на Windows 10 се състоя на 29 юли 2015 г., след което през ноември излезе и първото обновление November Update (1511). Първият голям ъпдейт на “десетката” видя свят през лятото на 2016-а в лицето на т.нар. Anniversary Update, отбелязващ първата годишнина на новата ОС. По официални данни от последната седмица на декември 2016 г. версията Anniversary Update е инсталирана на почти 87% от компютрите по света, работещи под управлението на Windows 10.

Източник:PCWorld

ИТ мениджмънт  Облачни услуги  Уеб дизайн   Инфраструктурни проекти   Продажба на софтуер и хардуер   Защита на информацията   Компютърна поддръжка Изграждане на мрежи  Уеб дизайн и SЕО оптимизиране

Посещения: 2902
Категория: