Новини

Радост за меломаните: Chrome и Firefox ще поддържат аудио формата FLAC

Поддръжката за FLAC идва с версия 56 на браузъра, която трябва да излезе към края на януари. От тогава нататък ще можете да просвирвате любимите си музикални композиции с максимално качество и без загуби от компресиране направо в Chrome. Междувременно Mozilla също готви такава поддръжка за Firefox. Браузрът Chrome се сдобива с все по-големи шансове да стане доста популярен сред меломаните. А въпросната потребителска група определено има повод за радост, тъй като от версия 56 нататък, която трябва да излезе към края на януари, програмата за сърфиране на Google ще се сдобие с “нативна” поддръжка за аудио формата FLAC. Това значи, че ще можете да просвирвате любимите си музикални композиции с максимално качество и без загуби от компресиране директно в самия браузър Chrome.

Наистина, на този етап не се отличава с особено привлекателен външен вид, а плейърът е доста семпъл и позволява само избор на нивото на звука и превъртане на композицията, но вероятно това ще се промени в бъдеще. Междувременно, поддръжката за FLAC се е появила и в стандартния аудио плейър в последната версия на Chrome OS. Chrome обаче няма да остане единственият браузър с нативна поддръжка на популярния сред меломаните аудио кодек. Разработчиците на Mozilla нямат намерение да изостават от тенденцията и също ще “научат” своя Firefox да възпроизвежда FLAC аудио- според наличната информация това ще стане с излизането на браузърната версия 51, което е планирано за 24 януари.

Източник:PCWorld

ИТ мениджмънт  Облачни услуги  Уеб дизайн   Инфраструктурни проекти   Продажба на софтуер и хардуер   Защита на информацията   Компютърна поддръжка Изграждане на мрежи  Уеб дизайн и SЕО оптимизиране

Посещения: 3080
Категория: