Новини

Windows 10 Insider Preview Build 15002 показва куп нововъведения

Новият “инсайдерски” билд на Windows 10 дава известна представа за подобренията, които ще видят и масовите потребители след излизането на Creators Update актуализацията през април. Вижте кои са най-съществените от тях. Докато масовите Windows потребители очакват официалното излизане на т.нар. Creators Update на “десетката”, участниците в Insider програмата на Microsoft вече могат да се запознаят лично с някои от новъведенията, които ще станат достъпни с тази актуализация на операционната система. Излизането на поредния Windows 10 Insider Preview Build 15002 обаче е съпроводен и с малко повече официална информация, която позволява и на нас да научим повече за подобренията. Ето кои са най-съществените от тях: Обновеният браузър Microsoft Edge е получил поддръжка за миниатюри на отворените табове, като е добавена също възможност за управление и организация на табовете.

Реализиран е и списък с преходи, който позволява отварянето на нов прозорец (в т.ч. в InPrivate режим) непосредствено от панела за задачите. В браузъра е реализирана и нова UWP архитектура за многопроцесния модел на Microsoft Edge, включваща и нов визуален модел. Благодарение на това е увеличена стабилността и отзивчивостта на браузъра, а интерфейсът е по-устойчив на “бавното” съдържание на уеб страниците. Microsoft Edge също така сега блокира Flash-съдържанието по подразбиране. Потребителите все пак имат възможност да позволят възпроизвеждането му – с клик на съответното място в уведомлението.   В Start менюто вече се поддържа възможността за подреждане на “плочките” в папки. Обновена е и функцията Windows Share, показваща набор от приложения, в които може да се сподели съдържание от стартираното в момента приложение.

Източник:PCWorld

ИТ мениджмънт  Облачни услуги  Уеб дизайн   Инфраструктурни проекти   Продажба на софтуер и хардуер   Защита на информацията   Компютърна поддръжка Изграждане на мрежи  Уеб дизайн и SЕО оптимизиране

Посещения: 2899
Категория: