Новини

Прототип на AMD Vega 10 видеокарта от ново поколение на снимки

Някои от присъствалите на CES 2017 журналисти са успели да надзърнат под капака на РС системата с демонстрационния прототип на Vega 10 видеокарта, който AMD използва при представянето на новата си графична архитектура. Благодарение на тях ние също можем да видим нагледния материал. Както вече ви информирахме своевременно, на изложението CES 2017 компанията AMD разкри редица подробности за своите нови видеокарти, базирани на архитектурата с кодово име Vega. По време на този анонс компанията демонстрира и РС система с неназована видеокарта от серията Vega 10, на която беше възложена нелеката задача да осигури кадрова честота от 60 к/с в шутъра DOOM при Ultra графични настройки. Присъстващите на изложението журналисти отбелязват, че опитният образец на Vega 10 наистина не е падал под тази стойност, а водещият на популярния технологичен YouTube-канал LinusTechTips Линус Себастиан (Linus Gabriel Sebastian) дори е успял да надзърне под капака на тази РС конфигурация с Vega 10.

Благодарение на този колега можем да видим и въпросния прототип на AMD Vega 10 видеокарта от ново поколение на снимки и видео. Става въпрос за двуслотов видео ускорител с дължина от 26–27 см, който обаче, за съжаление, е бил облепен с изолирбанд, за да не могат “папараците” да видят преждевременно конфигурацията на захранващата система. Вижда се, че осветеното лого на Radeon в центъра на охладителя е същото като на Radeon RX 480. Самият кулър би трябвало да е по-ефективен, отколкото при Polaris 10, тъй като, както се говори, потоковите процесори във Vega 10, ще са почти двойно повече.  USB 3.0 Type-B портът на Т-образния страничен блок на платката, по думите на шефа на Radeon Technologies Group Раджа Кодури (Raja Koduri), е сложен, за да обслужва лабораторните тестове на устройството, предавайки мониторингови данни, на базата на които се правят изводи за стабилността на захранването, енергопотреблението на GPU чипа и т.н. Т.е. в комерсиалните версии на Vega 10 порт USB 3.0 Type-B няма да има. 

Източник:PCWorld

ИТ мениджмънт  Облачни услуги  Уеб дизайн   Инфраструктурни проекти   Продажба на софтуер и хардуер   Защита на информацията   Компютърна поддръжка Изграждане на мрежи

Посещения: 2913
Категория: