Новини

Windows 10 скоро ще се сдобие с нов дизайн, ефекти и анимации

Според предварителна информация, става въпрос за редизайн на голяма част от графичните елементи в операционната система на Microsoft, а не за цялостна смяна на интерфейса. Очаква се обновленията да започнат до края на годината. Както показва досегашната технологична история, твърде кардиналните промени в интерфейса на Windows не се приемат еднозначно от потребителите, но, от друга страна, обновяването и на тази част от операционната система е сред важните неща, на които се разчита да се задържи аудиторията и да се спечели нова. Затова и в Microsoft са се заели отново именно с тази задача.

Това твърди специализираното онлайн издание MSPoweruser, според което в Редмънд се разработва обновен интерфейс за Windows 10 в рамките на проект, наречен NEON. Според предварителна информация, става въпрос за редизайн на голяма част от графичните елементи в операционната система на Microsoft, а не за цялостна смяна на интерфейса. Очаква се обновленията да започнат до края на годината. Основният акцент в Project NEON е поставен на използването на нови анимации, както и върху по-простата логика за организация на UI елементите. Информационният източник определя това като смес от Aero Glass интерфейса на Windows 7 и анимациите от Windows Phone 7/8. Новите анимации и Acrylic ефектът вече могат да се видят в приложението Groove Music от последния билд за Windows 10 Insider Preview програмата, информира още източникът. В него се използва нещо, което в Microsoft наричат “свързани анимации” (Connected Animations). Ето как изглеждат те (GIF анимацията се задейства с клик върху илюстрацията): Наистина, засега всичко това може да се отнесе по-скоро към ранните планове и концептуалните идеи, които в момента се уточняват и разработват в Microsoft, отколкото като нещо, което ще видим в действителност накрая. Според информацията на MSPoweruser, компанията възнамерява да започне внедряването на разработките от Project NEON в Windows 10 заедно с обновлението Redstone 3, което се очаква към края на настоящата година.

Източник:PCWorld

ИТ мениджмънт  Облачни услуги  Уеб дизайн   Инфраструктурни проекти   Продажба на софтуер и хардуер   Защита на информацията   Компютърна поддръжка

Посещения: 3197
Категория: