Новини

(Пред)последно: Windows 10 Creators Update ще излезе през април

Това е най-новият ориентировъчен срок за пускането на следващата голяма актуализация на Windows 10. Покрай многото хардуерни новини от CES 2017 човек лесно може да пропусне нещо интересно от света на софтуера, а това не бива да се случва, когато става въпрос за операционна система, ползвана от над 90% от РС потребителите по света. Разбира се, става въпрос за Windows 10, чието второ голямо обновление в лицето на т.нар. Creators Update (Redstone 2) е получило нов ориентировъчен срок за излизане.

Ако може да се вярва на специализирания ресурс MSPoweruser, който се позовава на собствени източници, още до края на този месец екипът на Microsoft ще приключи основния етап от разработката на Creators Update, ще утвърди финалния списък с нововъведения и ще пристъпи към оправянето на бъговете, преди да пристъпи към разпространението на ъпдейта. Въпреки това, изглежда се очаква да има известно забавяне – първоначално Microsoft съобщи, че планира да пусне обновлението през март, но сега по-вероятно е то да излезе през април. Тогава би трябвало да видим и множеството нововъведения, идващи с Windows 10 Creators Update. Най-същественото от тях е може би поддръжката на Windows Holographic интерфейса, който трябва да обезпечи работата на универсалните приложения за Windows 10 на Windows 10 VR хедсетите. Както вече ви информирахме, тази година свои варианти на тези шлемове би трябвало да представят редица компании като Acer, Asus, Dell, HP и Lenovo, а цената на някои от устройствата няма да надхвърля $299.

Източник:PCWorld

ИТ мениджмънт  Облачни услуги  Уеб дизайн   Инфраструктурни проекти   Продажба на софтуер и хардуер   Защита на информацията   Компютърна поддръжка Изграждане на мрежи  Изграждане на мрежи

Посещения: 3056
Категория: