Новини

Извит екран и квантови точки отново са акцент за Samsung и на CES 2017

В навечерието на поредното издание на международното изложение за потребителска електроника CES компанията Samsung анонсира и съвсем нов огънат монитор с панел, базиран на quantum dot технологията, който ще покаже на шоуто в Лас Вегас. Извитите екрани и квантовите точки изглежда са основният приоритет за дисплейното подразделение на компанията Samsung и две от най-важните технологии, на които южнокорейският производител ще набляга в своите бъдещи монитори. Това впечатление се затвърждава и от последния анонс на Samsung – чисто нов нов огънат монитор с панел, базиран на quantum dot технологията. Фактът, че този нов модел е анонсиран в самото навечерие на изложението за потребителска електроника CES 2017 не е случаен, тъй като именно там ще се състои и официалният дебют на монитора  Samsung CH711.

Според официалната информация, този модел ще бъде достъпен в две модификации – с диагонали на екрана 27 и 31,5 инча. И в двата слуая екранът ще е с резолюция 2560×1440, ъглите на видимост в двете посоки ща са 178 градуса, а кривината -  в диапазона 1800R. Производителят уверява, че мониторът осигурява по-дълбоки и наситени цветове на всякакво разстояние за гледане. Всъщност това е и едно от основните предимства на quantum dot технологията, осигуряваща също по-висок контраст и по-ниска консумация на електроенергия.  Разбира се, на CES 2017 компанията Samsung ще покаже на щанда си и други извити монитори на базата на квантовите точки. Сред тях със сигурност ще е представеният по-рано тази година геймърски модел CFG70 и устройството CF791, предназначено за професионална и офис употреба.

Източник:PCWorld

 ИТ мениджмънт  Облачни услуги  Уеб дизайн   Инфраструктурни проекти   Продажба на софтуер и хардуер   Защита на информацията   Компютърна поддръжка Изграждане на мрежи  Изграждане на мрежи

Посещения: 3147
Категория: