Новини

Хакери искат откуп от Disney, или ще пуснат предстоящ филм

pirates3От компанията потвърдиха, че хакери са изпратили искания към тях, но не споделят кое е заглавието.
Подобно на гейминг индустрията, киноиндустрията също постоянно е обект на пиратстване. След като наскоро хакери откраднаха новия сезон на Orange Is the New Black и го пуснаха онлайн , тъй като не получиха искания откуп, сега наред е Disney. От компанията потвърдиха, че хакери са изпратили искания към тях, но не споделят кое е заглавието. Имайки предвид, че следващите два филма на Disney, които ще се появят са "The Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales"(премиера след няколко дни) и "Cars" (след месец) е по-вероятно да става въпрос за филма с Джони Деп.

Според The Hollywood Reporter, хакерите искат огромна сума пари, без да има конкретни цифри. Плащането трябва да бъде направено в Bitcoin. Хакерите заплашват, че ако не получат плащане ще започнат да пускат части от филма. Първият клип ще е с дължина няколко минути, а следващите по 20 минути. Засега все още няма пуснато съдържание, но ако това е същата група зад хака на Netflix, намеренията им са сериозни. Disney отказва да плати откупа и работи с ФБР, за да открие хакерите.

Източник:PCWorld

ИТ мениджмънт  Облачни услуги  Уеб дизайн   Инфраструктурни проекти   Продажба на софтуер и хардуер   Защита на информацията   Компютърна поддръжка  Изграждане на мрежи  Уеб дизайн и SЕО оптимизиране

Посещения: 5360
Категория: