Новини

Пристига ADATA XPG SD700X – бързо и ултра-защитено SSD хранилище за геймъри

ADATA XPG SD700X 4 Новият външен твърдотелен диск ADATA XPG SD700X е геймърската версия на обявения в края на миналата година модел SD700, която осигурява висока степен на защита от падане, вода и прах за бързата 3D NAND памет с капaцитет 1 TB. Едва ли има геймър, който би отказал да се възползва от външно хранилище на данни, което се отличава не само с бързина на трансфер и голям капацитет, но и със солидна защита от механични въздействия, вода и други неблагоприятни условия. Точно такова устройство се готви да пусне на пазара компанията ADATA Technology, която тези дни представи своето ново специализирано SSD хранилище в лицето на модела XPG SD700X. А ако абревиатурата ви звучи познато, това не е случайно, тъй като новият диск всъщност е „геймърската“ версия на пуснатия в края на миналата година първи външен 3D NAND SSD диск със защита от прах и вода ADATA SD700. Подобно на този свой предшественик, новият SSD модел ADATA XPG SD700X се отличава с висока степен на защита от прах и вода, съвместима със стандарта IEC IP68. Това предполага, че устройството ще остане работоспособно при потапяне на дълбочина до 1,5 м. и подводен престой в продължение на 60 минути.

Този сценарий едва ли се среща често при гейминг, но почитателите на този тип забавления със сигурност ще харесат факта, че моделът отговаря и на военния стандарт на САЩ MIL-STD-810G 516.6, който обозначава и солидна удароустойчивост. Иползването на модерната 3D NAND памет позволява създаването на относително достъпни полупроводникови дискове с голям капацитет, така че новият SD700X може да се похвали и с до 1 TB пространство за съхранение на десетки игри за РС и конзоли с големина между 30 и 50 GB. На рапзоложение все пак са и по-икономични варианти на модела с капацитети 256 GB и 512 GB.  Благодарение на DRAM и SLC кешовете си моделът SD700X поддържа скорост на четене до 440 Mb/s и скорост на запис до 430 Mb/s. Това е приблизително четворно по-голямо бързодействие в сравнение с производителността на хард дисковете, които обикновено се инсталират в конзолите. Затова, според ADATA, с новия XPG SD700X геймърите ще се радват на минимум 20% по-бързо зареждане на игрите и на по-плавен геймплей, при това без всякакъв шум или нагряване. ADATA XPG SD700X external SSD for gamers. Новият външен SSD-диск ADATA XPG SD700X ще се предлага само в черно-червено оформление на корпуса, който освен това се отличава също с неголеми размери (83,5×83,5×13,9 мм) и тегло от само 100 гр. Устройството се включва към гейм конзоли Xbox One и Playstation 4 и други съвместими компютърни джаджи на базата на Windows и Android посредством интерфейс USB 3.1. От производителя, както обикновено, не съобщават ценова информация, но с такава би трябвало да разполагат местните дистрибутори на ADATA - Жар Компютърс, Мост Компютърс и Стантек.

Източник:PCWorld

ИТ мениджмънт  Облачни услуги  Уеб дизайн   Инфраструктурни проекти   Продажба на софтуер и хардуер   Защита на информацията   Компютърна поддръжка  Изграждане на мрежи  Уеб дизайн и SЕО оптимизиране

Посещения: 4634
Категория: