Новини

Sony скоро ще прекрати производството на PlayStation 3

thumb 26735 PlayStation 3 1Наистина, засега става въпрос само за спиране на производството в Япония, но след това е 100% сигурно, че ще последва прекратяване на производството и продажбите и в останалите части на света. Със сигурност не са никак малко геймърите, у които конзолата PlayStation 3 предизвиква само приятни усещания и носталгия за много безсънни нощи с любимите игри. Но дори най-успешните устройства рано или късно отиват в историята, а PS3 се е отправила именно натам - повече от 10 години след нейния пазарен дебют компанията Sony най-после се готви да прекрати производството на конзолата, информират източници от Страната на изгряващото слънце. Наистина, засега става въпрос само за спиране на производството в Япония, но след това е 100% сигурно, че ще последва прекратяване на производството и продажбите и в останалите части на света. 

Информацията за предстоящото спиране на произвдството в Япония идва от сайтовете Gematsu и Gamestalk, които са забелязали, че на продуктовата страница на PlayStation 3 500GB (единственият достъпен модел в Япония към момента) се е появило съобщение, което оповестява въпросното прекратяване. Една от тамошните мрежи за дистрибуция на игри пък дори е успяла да уточни сроковете – според нея, производството на PS3 трябва да бъде преустановено още „този месец“. Прочетете още: PlayStation VR се добра до България, цената у нас – 799 лв.Разбира се, всичко това едва ли представлява особена изненада за феновете на PS3, тъй като жизненият цикъл на гейм приставките на Sony е разчетен да бъде с продължителност именно 10 години. А около десетия рожден ден на тази конзола, който се състоя на 11 ноември 2016 г., компанията Sony предприе редица стъпки за постепенното приключване на проекта – през август беше обявено закриването на услугата PS Now за модела, а през октомври излезе и последната игра за PS3.  След спирането на производството на конзолата PlayStation 3 компанията Sony ще прекрати също пускането на обновления и поддръжката на игри за нея в магазина PS Store.

Източник:PCWorld

ИТ мениджмънт  Облачни услуги  Уеб дизайн   Инфраструктурни проекти   Продажба на софтуер и хардуер   Защита на информацията   Компютърна поддръжка  Изграждане на мрежи  Уеб дизайн и SЕО оптимизиране

Посещения: 4837
Категория: