Новини

Помните ли Sony Xperia L? Защото скоро идва неговият духовен наследник – L1

Продължителят на смартфон рода Xperia L се отличава с интересен дизайн, значително по-голям 5.5-инчов HD дисплей, повече изчислителна мощ, нелоши камери и гъвкаво разширяемо пространство за съхранение. Повечето потребители на смартфони, а и техните създатели, сигурно отдавна са забравили апаратите, представени през 2013 г., но това със сигурност не важи за инженерите на компанията Sony, която е на път да ни предложи нов вариант на един от интересните си масови модели отпреди 4 години. И, макар че по време на MWC 2017 японският гигант вече обяви цели четири нови апарата Xperia, той явно не възнамерява да спре до тук, става ясно от поредния анонс. Този път новото е Xperia L1 – духовният наследник на излезлия през 2013-а модел Xperia L. За разлика от своя предшественик, който беше оборудван с 4,3-инчов екран, новият Xperia L1 е пораснал значително и вече идва с голям 5.5-инчов HD дисплей.

Зад него работят четириядрен процесор MediaTek MT6737T, 2GB RAM и високоскоростен 4G LTE модем, а 16-гигабайтовата вградена памет е с възможност за разширяване до 256GB чрез микро SD карта. Основната камера е с 13-мегапикселов сензор, F2.2 оптика с 3-кратен оптичен зуум и автоматичен фокус, а фронталната е 5-мегапикселова с 24mm широкоъгълен обектив. Продължителят на рода Xperia L се отличава също с интересен дизайн и удобна за ръката заоблена рамка, но особен интерес представлява и инсталираният в апарата софтуер в лицето на т.нар. "Xperia Actions" на Sony Mobile. Главната задача на този специален софтуер е да адаптира настройките и функционалностите на смартфона съобразно заобикалящата среда – напр. режим "Лека нощ" автоматично ще настрои устройството в режим "Не безпокойте", с по-ниска яркост на дисплея и с гарантирана непрекъсваемост, докато се зарежда. На разположение е и представеният миналата година личен асистент Xperia Tips, който се адаптира към потребителските предпочитания, за да предостави подходящи и навременни съвети на екрана. За съжаление, от мобилното подразделение на Sony не съобщават ценова информация, но обещават, че новият смартфон Xperia L1 е ще бъде достъпен на „избрани“ пазари в Европа, Близкия Изток и Африка, Азия, Северна Америка и Латинска Америка от края на април 2017 г. Малко вероятно е българският пазар да е сред „избраните“, но едва ли ще чакаме твърде дълго да видим този модел и у нас.

Източник:PCWorld

ИТ мениджмънт  Облачни услуги  Уеб дизайн   Инфраструктурни проекти   Продажба на софтуер и хардуер   Защита на информацията   Компютърна поддръжка  Изграждане на мрежи  Уеб дизайн и SЕО оптимизиране

Посещения: 4677
Категория: