Новини

Нова функция в Windows 10 ще позволява да „пробваме“ приложения без инсталиране

Playable Ads 1Функцията, която засега е в тестове режим, се нарича Playable Ads и дава възможност за пускане на „демо-версия“ на приложение в потоков режим, позволяващ запознанство с външния вид и основните му възможности. Миналата година Google внедри в ОС Android в тестов режим функцията Instant Apps, даваща достъп до неизискващи инсталация приложения, които се зареждат „в движение“ директно от Play Store. В Microsoft изглежда също са харесали идеята и смята скоро да приложат собствена нейна интерпретация, макар и предлагаща по-скоро реклама за дадено приложение, отколкото достъп до него. Става въпрос за нова функция, наречена Playable Ads, която по замисъл ще позволява да преглеждаме приложения за Windows 10, без да ги инсталираме. Какво точно се случва? След клик по даден анонс, в потоков режим се пуска дадено приложение, така че потребителят може да се запознае с неговия външен вид и основните му възможности. Ако го хареса, може след това да ползва директния линк към Windows Store, да си го закупи и да си го инсталира.

Продължителността на този пробен сеанс е 3 минути. Това е доста малко за да се изпробва игра, дори при наличие на някаква обучаваща мисия. За добро опознаване на приложение това също може да се окаже недостатъчно. Но в Microsoft все пак смятат, че е по-добре, отколкото да оценяваме приложенията по илюстрациите и кратките описания в онлайн магазина. Съвсем възможно е също така във финалния си вид самата функция Playable Ads и продължителността на пробния сеанс да се променят. Функцията Playable Ads всъщност има и поне едно голямо предимство за разработчиците, тъй като на тях няма да им се налага да правят някакви съществени промени в своите приложения, за да реализират подобни демо-версии. За тях ще е достатъчно просто да активират бутона „Try now“, а Microsoft ще се погрижи за останалото, информират от Редмънд.

Източник:PCWorld

ИТ мениджмънт  Облачни услуги  Уеб дизайн   Инфраструктурни проекти   Продажба на софтуер и хардуер   Защита на информацията   Компютърна поддръжка  Изграждане на мрежи  Уеб дизайн и SЕО оптимизиране

Посещения: 4906
Категория: