Новини

Нов играч на пазара обещава смартфон с безрамков дизайн

Maze Alpha TeaserНовият играч на смартфон пазара е компанията Maze Mobile, а нейният първи, вероятно безрамков смартфон се нарича Alpha. Интересното е, че изглежда основен пазар за този нов смартфон ще бъде Европа. Продажбите на Maze Alpha би трябвало да започнат през април, но това не е окончателно. Не се знае нищо и за ориентировъчната цена на устройството. Смартфон пазарът е достатъчно пренаселен, за да осигурява тежка конкуренция дори за утвърдените играчи, но явно все още е достатъчно атрактивен, за да привлича и по-смели „стартъпи“. Това стана ясно в края на миналата седмица, когато, буквално от никъде, именно на този пазар се появи нов играч. Става въпрос за компанията Maze Mobile, която вече е подготвила за пускане и своя първи смартфон – апарат с красноречивото наименование Alpha. За съжаление, засега не се съобщават никакви технически характеристики за въпросния смартфон. Затова на този етап може да се правят изводи единствено на базата на показаното изображение.

От него става ясно, че устройството има минимални рамки около екрана. Може да се предположи също, че диагоналът на дисплея 5,6 или 6 инча, както и че в смартфона се използва AMOLED панел с резолюция 1920×1080 точки и защитно стъкло Gorilla Glass 4. Снимката на задния панел пък показва наличието на двойна камера. Нейните спецификации също не се споменават, но е известно, че в нея се използват сензори на Sony. Операционната система пък е Android 7.0 Nougat. Интересното е, че според наличната информация, основен пазар за този нов смартфон ще бъде Европа. Продажбите на Maze Alpha би трябвало да започнат през април, но това не е окончателно. Не се знае нищо и за ориентировъчната цена на устройството. Колкото до производителя, компанията Maze е част от крупна китайска корпорация, която има над 850 сътрудници, включително екип от разработчици от 80 човека. Съобщава се също за партньорски отношения с редица големи играчи на ИТ пазара като Qualcomm, Samsung, Japan Display, MediaTek и др.

Източник:PCWorld

ИТ мениджмънт  Облачни услуги  Уеб дизайн   Инфраструктурни проекти   Продажба на софтуер и хардуер   Защита на информацията   Компютърна поддръжка  Изграждане на мрежи  Уеб дизайн и SЕО оптимизиране

Посещения: 4715
Категория: