Новини

Gmail ще започне да поддържа добавки от независими разработчици

thumb 26692 gmailaddonsРазширяването на възможностите на Gmail е възможно и сега посредством браузърни добавки, но в компанията смятат, че „нативната“ поддръжка на тази възможност ще привлече към услугата нови разработчици. Добавките за Gmail ще могат да работят както в уеб-версията на пощенската услуга, така и в нейните мобилни приложения, обещават от гиганта. Редовните подобрения са нещо задължително за услугa като Gmail, която се ползва от над 1 млрд. потребители ежемесечно, а в Google изглежда са узрели за идеята, че за актуализацията могат да разчитат не само на своите инженери. Това стана ясно по време на конференцията Cloud Next в Сан-Франциско, където представители на компанията разказаха за намеренията на гиганта да добави в своя e-mail портал Gmail възможност за инсталиране на добавки (add-ons) от независими разработчици.

Наистина, разширяването на възможностите на Gmail е възможно и сега посредством браузърни добавки, но в компанията смятат, че „нативната“ поддръжка на тази възможност ще привлече към услугата нови разработчици. В момента Google например работи с фирми като Intuit, Salesforce и ProsperWorks, за да интегрира техните решения в своята поща Gmail чрез такива допълнения. Разширяването на Gmail функционалността по този начин ще става възможно чрез магазина G Suite Marketplace, който се използва също за инсталиране на добавки в Google Docs и Sheets. Според представителите на интернет гиганта, основна аудитория за нововъведенията ще бъдат предимно бизнес потребителите, но независимите разработчици все пак ще могат сами да решават дали да правят своите разширения достъпни за всички или само заплатените абонати на G Suite. Добавките за Gmail ще могат да работят както в уеб-версията на пощенската услуга, така и в нейните мобилни приложения, става ясно от наличната информация, макар че Google засега не споменават кога тази функционалност ще стане достъпна и в тях. Всъщност не се споменава и кога именно ще заработи обещаната поддръжка за инсталиране на разширения в Gmail.
Затова пък е сигурно, че разработчиците, заинтересовани от създаването на добавки за Gmail, вече могат да подадат заявка за участие в предварителното тестване на тези възможности, следвайки ето тази официална страница.

Други публикации, които може да Ви харесат.

Други публикации, които може би ще са Ви интересни:

ИТ мениджмънт  Облачни услуги  Уеб дизайн   Инфраструктурни проекти   Продажба на софтуер и хардуер   Защита на информацията   Компютърна поддръжка  Изграждане на мрежи  Уеб дизайн и SЕО оптимизиране

Посещения: 5066
Категория: