Новини

Значително по-евтин и много по-бърз широкоформатен печат обещава Canon

canon printingИ за да изпълни обещанието си, японската компания пуска на пазара Canon Océ Colorado 1640 - първият ролков принтер, използващ новата фирмена UVgel технология, която обещава да повиши съществено ефективността на широкоформатния печат. Напоследък не чуваме много често за технологични пробиви в областта на технологиите за печат, но това съвсем не значи, че този сегмент стои на място. Всъщност въпреки т.нар. Дигитализация, той е все така необходим, както и преди години, а в някои области – дори повече. Според Canon една такава област е широкоформатният графичен печат, който напоследък се радва на стабилен ръст по наблюденията на Canon. Именно за него японската компания е разработила и нова, „революционна“ по нейните думи, технология. За последното допринася и специално разработената нискотемпературна LED-UV система за втвърдяване, която се движи независимо от системата за принтиране и осигурява равномерно. В резултат на това, финалният UVgel печат е сух и готов за финална обработка или ламиниране, което го прави подходящ за компании, работещи с кратки срокове на производство и инсталация. Мастилото се нанася и от нова глава за печат, която в комбинация с Uvgel осигурява до 40% спестявания на мастило в сравнение с традиционния широкоформатен печат. Всички тези технологични решения са обединени в новия 64-инчов широкоформатен ролков принтер Canon Océ Colorado 1640.

По думите на производителя този модел е „по-бърз от всеки друг принтер в този сегмент“: работи с максимална скорост от 159 кв.м./ч за приложения като билборд или външни банери, а при най-високо ниво на качество, машината достига 40 кв.м./ч. От Canon също така подчертават и високото качество на изображенията. Според компанията, UVgel мастилото пресъздава гпо-олям набор от цветове в сравнение с еко разтворими мастила, но с екологичните и характеристики на латекса и UV мастилата. В същото време UVgel печата е издръжлив, неизбледняващ и високо устойчив на условията срещани при външни приложения, а безароматните и несадържащи VCL печатни материали отговарят на най-високите изисквания за вътрешна употреба, твърдят още от производителя. Според Canon, машините като Océ Colorado 1640 са подходящи за организации, които произвеждат материали, както за вътрешни, така и за външни приложения, включително постери, банери, табели, POS, билборд и покритие за стъкло и стени. Сред особено привлекателните характеристики на този тип технология е „ускорената възвращаемост на инвестицията“. Според официалната информация, технологията Canon UVgel намалява потреблението на мастило с почти 40% в сравнение с конкурентни технологии, благодарение на по-ефикасния начин на нанасяне на мастилото, значително по-ниската необходимост от поддържащи мастила и елиминиране на нуждата от оптимизатори. Възможностите за автоматизация на принтера пък намаляват времето за работа на оператор до една трета от обичайно необходимото. Така широкоформатният печат става както по-бърз, така и по евтин.

Източник:PCWorld

ИТ мениджмънт  Облачни услуги  Уеб дизайн   Инфраструктурни проекти   Продажба на софтуер и хардуер   Защита на информацията   Компютърна поддръжка  Изграждане на мрежи  Уеб дизайн и SЕО оптимизиране

Посещения: 4838
Категория: